Facebook: VarsseveldOnline Twitter: @VveldOnline

DeWolff op Hootchie Koe in Varsseveld

image1VARSSEVELD. Het Hootchie Koe Festival op zaterdag 7 en zondag 8 mei heeft DeWolff weten te strikken als hoofdact op het festival bij het Hofshuus. DeWolff is een internationaal spelend psychedelisch bluesrock trio, heeft sinds 2008 een platencontract en speelt in 2010 voor het eerst op Pinkpop. Acht jaar later met veel ervaring wereldwijd en zes albums later, staan ze op Hootchie Koe.

 

Naast DeWolff hebben meerdere acts toegezegd te komen spelen. Lokale bands als The Bree, Captain Albatros en The Relffoxes en regionale acts als The Chaingang, Exxbent en Lou Patty. Black Bottle Riot, The Grand East en The Trailer Trash Tremblers zijn artiesten die het hoofdpodium allure geven. Schrijvers en dichters zoals het collectief “Eigen werk eerst” en Hans Mellendijk verzorgen lezingen op bijzondere plekken van het erfgoed. Thom Groot Nibbelink laat zien wat Varsseveld aan cabaret in huis heeft en er lopen theateracts rond. De jongste bezoekers kunnen zich uitleven in het kindercafe met toneel, kookcafe, de cakecup wedstrijd en een speurtocht. Er staat een springkussen en de kleinsten kunnen zich laten schminken. Ambachten en streekproducten zijn er op de markt en rondom de boerderij staan de lekkernijen opgesteld. Hier laat de plaatselijke horeca zien wat het nog meer te bieden heeft.

 

De organisatie van het Hootchie Koe Festival is nog steeds op zoek naar ondernemers die cultuur en muziek een warm hart toedragen, om zo gezamelijk een mooi evenement in het dorp te organiseren. Schoenmaker Hans Wisselink sponsort het podium voor de lokale bands en zal een gedeelte van de presentatie op zich nemen. Het programma van Hootchie Koe loopt op zaterdag 7 mei van 11.00 uur tot middernacht, zondag 8 mei is gevuld van 11.00 uur tot 21.30. De voorverkoop van kaarten begint in maart. Informatie over het festival en artiesten is te volgen via facebook, zoek naar Hootchiekoe.