Facebook: VarsseveldOnline Twitter: @VveldOnline

Roggestraat doet voor de 40ste keer de straatversiering tijdens het Varsseveldse volksfeest

De roggestraat in Varsseveld doet dit jaar voor de 40ste keer mee met de straatversiering tijdens de volksspelen. In 1977 kwam de optocht nog door de straat (dit is niet meer mogelijk door de grote van de wagens), een paar buurtbewoners dachten we moeten de straat wat op vrolijken. Deze buurtbewoners zijn begonnen met het maken van vlaggenlijnen die je toen nog niet kon kopen.
Later kwamen er palen die versiert waren met denne taken. Op dit moment zijn wij met de 4de generatie straatversiering bezig, deze palen hebben nu verlichting waardoor het s avonds ook een happening is. Deze traditie hebben velen straten in Varsseveld geinspireerd, de teller staat op 100.

Wil je dit zelf ook zien kun je vanaf zaterdag 12 augustus t/m zondag 20 augustus de straatversiering bekijken in Varsseveld. Elk jaar wordt er een prijs uitgereikt van de mooiste versierde straat van Varsseveld dit zal tijdens prijsuitreiking van de optocht gebeuren op zaterdag 19 augustus rond 10.00 uur.