Facebook: VarsseveldOnline Twitter: @VveldOnline

Classic WM met Viva l’Opera in Varsseveld

Op zaterdag 17 februari verzorgt ons koor in de Grote of Laurentiuskerk aan de Oranjestraat 40 van Varsseveld een prachtig concert: VIVA L’OPERA. Een juichende titel en er wordt niet te veel beloofd: op het programma staan midden twintig hoogtepunten uit beroemde opera’s, die het hart verwarmen, heftige emoties oproepen, blij maken, want vele fases uit het leven worden bezongen.

De meeste koorwerken en aria’s zijn van de componisten Verdi, Mozart en Mascagni. Het wordt een feest der herkenning bij o.a. het Zigeunerkoor uit Il Trovatore, het Lentelied en Paaslied uit Cavalleria Rusticana, het Janitscharen-koor uit Die Enführung aus dem Serail en het Reizigerskoor uit Idomeneo. En bijv. Va! Pensiero uit Nabucco, dat iedereen aan het slot mee mag zingen.

De verrassende presentatie door de zangers en zangeressen, zoals in november tijdens twee uitverkochte concerten in Groenlo, sprak vele bezoekers aan. Meer actie op het toneel èn in de zaal. Op zulke momenten wordt alles uit het hoofd gezongen en kan iedereen zich vrijer bewegen.
Muzikale leiding heeft dirigent Emile Engel uit Lichtenvoorde. Aan het concert werken eveneens pianist Evert-Jan de Groot uit Utrecht, organist Wim Ruessink en een violist mee. Op enkele punten wijkt het programma af. De pianist speelt nu nl. als intermezzo twee stukken van Rachmaninoff. En het ontroerende koor van de hofdames Chi puo Verdela uit de opera Anna Boleyn van Donizetti wordt gebracht.

Eigen solisten en gastsolist
Ons koor, in 2010 opgericht, telt inmiddels ruim vijftig leden uit de hele regio Oost-Achterhoek, van wie een aantal solistisch te horen is. Dat zijn Marjon Westerdiep uit Eibergen, Martin Hogenkamp uit Lichtenvoorde, Albert Dik uit Varsseveld, Henk van Duinen, Jan Nijman en Gerard Oxener uit Winterswijk. Rachel Westerveld uit Aalten zingt voor het eerst een solo, nl. het prachtige La Vergine degli Angeli uit La Forza del Destino van Verdi. Gastsoliste Marijke ten Kate uit Winterswijk is o.a. te horen met In Uomini, In Soldati van Mozart en de aria Caro Mio Ben van Giordani. Ook soleert de sopraan in het Rataplan-coro uit La Forza. Mede dankzij de geluidstechniek door John te Dorsthorst en de lichttechniek door Rick te Dorsthorst van A 60 Audio Producties Didam wordt het een prachtige muzikale avond voor oog en oor. (Het concert is bovendien een extra mogelijkheid voor bezoekers, die we in Groenlo vanwege plaatsgebrek moesten teleurstellen of geїnteresseerden die toen niet konden komen, om alsnog van VIVA L’OPERA te kunnen genieten.)

Locatie
Grote of Laurentiuskerk

Datum:
17-02-2018 19:15 uur

Entree:
15 euro

Website:
http://www.classicwm.nl

Organisatie:
Classic WM

Data